You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Varga Ramóna
Pszichoszomatikus betegségek

Pszichoszomatikus betegségek

Gyakorta előfordul, hogy bizonyos szomatikus betegségeket, mint például a refluxot, fejfájást, gyomorgörcsöket, és ízületi fájdalmakat pszichés eredetű problémák okozzák. Ha hasonló panaszokkal küzd, orvosról orvosra jár, de mindhiába, minden eredménye negatív, akkor érdemes elgondolkodni a pszichológusi tanácsadáson, ugyanis nagy valószínűséggel lelki problémák okozzák ezeket a betegségeket.

Kiút a krizisből

Kiút a krizisből

Nemrégiben vált el? Szeretne új életet kezdeni? Ha úgy érzi élete súlyos krízishelyzetbe került, és nem tudja mere induljon el, vagy hogyan tovább, mindenképpen érdemes pszichológust felkeresnie, hiszen a segítségemmel kiutat találhat az ilyen helyzetekből! Minden elakadásnak megvan a maga oka, és ha megérti az okokat, akkor továbblépve folytathatja életét, maga mögött hagyva a megterhelő időszakot.

Depresszió kezelése

Depresszió kezelése

Ha gyakorta tapasztalja az érzelmi hullámvasútat, egyszer fent, egyszer lent találja önmagát, és szélsőséges skálán mozognak hangulati állapotai, akkor mindenképpen tanácsos pszichológushoz fordulnia. Akkor is ajánlott lehet szakember segítségét kérni, ha a következő tüneteket érzi magán: enerváltság, lelassulás, állandó fáradtság, folytonos negatív gondolatok, ingerültség, étvágytalanság, vagy ha esetleg nehezen uralkodik indulatain. Ezek ugyanis mind a depresszió tünetei, és én segíthetek a leküzdésében!

Szexuális, párkapcsolati problémák

Szexuális, párkapcsolati problémák

Folyamatos viták, érzelemkitörések jellemzik párkapcsolatát? Szeretne harmonikus, tartalmas kapcsolatot, de folyamatosan akadályokba ütközik? Ha esetleg párjával szexuális életük sem kielégítő, szorong és zavarai vannak, akkor is bátran keressen meg, felkutatjuk azokat a traumákat, rossz élményeket, amelyek hatással vannak párkapcsolata minőségére.

Káros szenvedélyek

Káros szenvedélyek

A káros szenvedélyek, legyen az akár társ, alkohol, vagy drog okozta függőség, hátterében álló okok, mechanizmusok általában kiválóan megérthetők, és így alakíthatóak is. Nem kell, hogy egy rossz szokás rabja legyen, és mindig ugyanazokat a rossz köröket ismételje, újra és újra egy “mintába” ragadva, van lehetőség arra, hogy függőségeitől megszabadulva, azokon túllépve, teljes életet éljen.

Viselkedés, tanulási zavarok gyerekeknél

Viselkedés, tanulási zavarok gyerekeknél

A viselkedészavarok formái és okai igen változatosak lehetnek, akár idegrendszeri, akár másodlagos tünetként is jelentkezhet, a tanulási nehézségekre ráépülve, de okozhatja a családi szocializáció problémája is, mint a nem megfelelő anya-gyermek, apa-gyermek kapcsolat, vagy érzelmi elhanyagolás is, amelyeket pedig fel kell tárni!

Tinédzser kori problémák

Tinédzser kori problémák

A gyermek és felnőttkor közti átmenet fájdalmas, mint majdnem minden változás. Ugyanakkor ez egy krízis is, mert a kamaszoknak többségében középkorú szüleik vannak (és fordítva) és bizony ezt a két kort a változás korának is szokták nevezni. Ezen változások találkozása és együttélése magában hordozza a rengeteg feszültség lehetőségét. Ha úgy érzi meggyűlik a baja tinédzser gyermekével, várom hozzám tanácsadásra!

Középkori krízis

Középkori krízis

Ugyan nem kötelező érvényű az életközepi válság egy bizonyos életkorban, egyesek mégis krízisként élik meg azokat a kihívásokat, amelyek elkerülhetetlenek ebben az életszakaszban. Ilyen problémák például a szülők halála, a megrendült egészségügyi állapot vagy a gyerekek felnőtté válása, kirepülése, melyek feldolgozásához, megértéséhez igyekszem segítséget nyújtani.

Életminőség javítás időskorban

Életminőség javítás időskorban

Időskorban is, a korábbi életszakaszokhoz hasonlóan a testi-lelki-szociális jóllét, tehát az egészség megtartása, fenntartása az ideális cél, ehhez pedig megfelelő segítséget adhat a pszichológusi tanácsadás is! Időksorban gyakorta jelennek meg depressziós, szorongásos jellegű panaszok, alvászavar és pszichoszomatikus tünetek okozhatnak problémát, ezek kezelésében, és így az életminőség javításában is segíthetek!

Személyiségzavarok

Személyiségzavarok

A tanácsadás során megebszéljük, hogyan lehet felismerni a személyiségzavaros embereket, és egyáltalán mit kezdhetünk egy ilyen helyzettel. Akkor is érdemes ezt a tanácsadást választania, ha Önmagán érez olyan változást, és jellemzőket, amelyek személyiségzavarra utalhatnak.

Csoport terápiák

Csoport terápiák

A csoportterápia inkább az egyes személyek közötti interakciókra helyezi a hangsúlyt, így nagyban fejleszti a társas készségeket, és rámutathat bizonyos viselkedési mintákra. A csoportterápiás munka során pszichodinamikus, valamint kognitív viselkedésterápiás szemléletben választódnak ki a csoporttagok, hogy az 'itt és most'-ban megjelenített problémájához legjobban illeszkedő módszert használjuk.